Levens Reddend Handelen

Jaarlijks raakt een groot aantal mensen (ernstig) gewond bij ongevallen, thuis, in het verkeer, bij sport of op het werk. Tijdens cursus leert de deelnemer wat moet worden gedaan -of moet worden nagelaten- wanneer hij in aanraking komt met slachtoffers van een ongeval.

 

Volgorde van belangrijkheid bij levensreddend handelen

 

Bij levensreddend handelen gaat het in eerste instantie om die factoren die direct een bedreiging vormen voor de drie vitale functies. Dit zijn het bewustzijn, de ademhaling en de bloedsomloop. Daarna de minder directe bedreigingen, maar zeker niet minder belangrijk, denk hierbij aan de shock. Van de levensreddende handelingen is de reanimatie wel de belangrijkste. Daarnaast worden de volgende handelingen ook gerekend tot het levensreddend handelen: het aanleggen van een wonddrukverband, de stabiele zijligging en de Rautek-greep.

Wij geven de cursus met voorbeelden uit de praktijk wij hebben allemaal praktijk ervaringen, alle instructeurs zijn ambulance medewerkers, of gespecialiseerde verpleegkundige. Alle instructeurs komen uit de praktijk en hebben ervaring en geven regelmatig cursus. Alle instructeurs hebben een certificaat van de Nederlandse Hartstichting.

Als u een cursus wilt boeken bespreken wij graag de onderwerpen die u behandeld wilt hebben. wij noemen dat cursus levensreddendhandelen op maat.

Wij hebben deze cursus bijvoorbeeld al gegeven en aangepast voor brandweer, politie, diverse bedrijven, taxichauffeurs,  verenigingen en recreatiemedewerkers.

Graag maken we een cursus op maat voor u.